30 Kasım 2013 Cumartesi

Viyana Seyahati - 2

Doruk’un ve bizim karnımız acıkınca soluğu Nordsee adlı fast food balık ürünleri satan restoranda aldık. Henüz Türkiye’ye gelmedi galiba ama gerçekten balıklar ve diğer herşey çok kaliteli ve uygun fiyatlı. Doruk da çok sevdiği için neredeyse hergün bir öğün Nordsee’de yemeğimizi yedik.

Yemekten sonraki planımız Prater’de bulunan Lunapark’a gitmekti. İçerisinde Viyana’nın sembollerinden biri olan, restoran şeklinde dizayn edilmiş vagonlarının olduğu ve çok ağır dönen bir dönme dolabın olduğu eğlence parkı oldukça geniş bir alana yayılmış. Burası da Doruk’un heyecanla gitmeyi beklediği bir yerdi ve gezerken bayağı bir keyif aldı, başta binmek istemeyip bayağı bir ürkse de ilk defa tek başına trene bindi, sonra da inmek istemedi, 3 defa bilet alıp tekrar tekrar bindik.




Daha sonra parkın içerisinde bulunan diğer dönme dolaba bindik, günbatımında Viyana şehrini dönme dolabın tepesinden izlemek gayet güzeldi. Dönme dolaptan indiğimizde hava neredeyse kararmış ve biz de dolaşmaktan bayağı yorulmuştuk. Metroya binip otelimize döndük.
3. gün sabah kahvaltımızı yapmak için otelin çok yakınında bulunan Stadion Center'ın içerisindeki Merkür marketten alışveriş yaptık, kahvaltılık malzemelerimizi ve meyvemizi aldık, food court'ta oturup kahvaltımızı yaptıktan sonra alışveriş merkezinin hemen yanıbaşındaki metro istasyonundan Rathous'a gittik. Viyana’daki son günümüzde yine Hofburg sarayı ve çevresindeki yerleri gezmeyi planlamıştık, özellikle Rathaus (Belediye binası )ve çevresi ilgimizi çekti. Aslında çok yorulmamış olsak bir önceki gün burayı da gezip bitirmemiz gerekti ancak hem bizler hem de Doruk yorulmuştuk ve hava kararmadan Doruk’un da görmeyi çok istediği lunaparka gitmek istemiştik.





Rathaus metro istasyonunda inip biraz yürüyünce karşımıza çıkan çocuk parkında Doruk’la birlikte biraz oynadık. Sonra Rathaus meydanına gittik. Bu meydanda çeşitli etkinlikler düzenliyorlar ve panayır meydanı gibi kullanıyorlar. Meydanı yazlık sinema şeklinde düzenlemişlerdi ve Temmuz’dan Eylül’e kadar sinema festivali varmış. Akşamları gelip ücretsiz olarak seyredebiliyorsunuz. Ayrıca çin, meksika, japon, yunan, vs dünya mutfaklarının yemeklerinin satıldığı büfeler de var, fiyatları da dışarıya göre bayağı uygundu. Meydanı biraz gezdikten sonra yemeğimizi Çin mutfağından yemeye karar verdik.
















Öğleden sonramızı ise Viyana’nın en büyük alışveriş merkezi olan DonauZentrum adlı alışveriş merkezini gezmeye ayırdık. Bunun için U1 metro hattıyla Kagran istasyonuna gittik. Burada da en çok Doruk keyif aldı, çocuk oyun alanında bayağı eğlendi. Alışveriş merkezinde Happy Noodles adında fast food çin yemekleri yapan restoranı gördükten sonra güzel bir çin çorbası ve et yemeği yedik. Alışveriş merkezinde bir süre daha gezindikten sonra tekrar metro ile Karntner strasse'ye döndük. 


Caddede dolaşırken Doruk'un en sevdiği yemeklerden biri olan pizza yemek istedi canımız, bunun için cadde üzerindeki Venezia adlı italyan restoranını seçtik, yaptıkları harika pizzaları yedikten sonra havanın da kararmasıyla birlikte otelimizin yolunu tuttuk.













Sabah saat 7’de Eurolines’ın Prag otobüsüyle Çek Cumhuriyetine doğru yollara düşecektik.




<=======Viyana-seyahati-1                 Prag Seyahati=======>          




visited 22 states (9.77%)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.